معرفی ابزار آلات

معرفی انواع شیارزن و نکات ایمنی کار با دستگاه شیارزن

شما می توانید با ایجاد شیار در سطوح مختلف برای مثال لوله ها و کابل ها را از دید افراد مخفی کنید تا ظاهر زیبا و شیک در محیط ایجاد شود همچنین ایمنی کابل و لوله را تامین می کنید. در قدیم با استفاده از قلم و چکش این شیارها ایجاد میشد که با ایراداتی روبرو بود و در نهایت باعث منسوخ آن شد اما امروز با وجود ابزاری به نام شیار زن این مشکل حل شده است در ادامه مطلب با شیارزن و انواع آن آشنا خواهیم شد با ما همراه باشید.

شیارزن چیست؟

شیارزن (Wall Chaser) دستگاهی شبیه به اره گرد بر و سنگ فرز است و می تواند شارژی یا برقی باشد وظیفه این دستگاه ایجاد شیار یکدست و استاندارد و دقیق با عمق کنترل شده در انواع سطوح است.

 

دستگاه شیارزن چه کاربردی دارد؟

ابزار شیارزن برای ایجاد نمودن شیار، کارگذاشتن لوله‌ها درون دیوار و کف و ایجاد حفره کاربرد دارد. شیارزن‌ها در دو نوع تک تیغ و دو تیغ در بازار عرضه شده و هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارد.

انواع شیارزن در ساختمان سازی کاربرد داشته از جمله: شیارزن ام دی اف ، شیارزن دیوار، شیارزن برق کشی، شیارزن سنگ، شیارزن سرامیک، شیارزن فلز، شیارزن کاشی  و … کاربر می تواند برای راحتی کار از این ابزار استفاده نماید. شما می توانید شیارزن اکتیو مدل AC-3415M را در فرهان ابزار سفارش دهید.

اجزای تشکیل دهنده شیارزن چیست؟

دستگاه شیارزن ابزاری است که از قطعات و اجزاء متفاوتی تشکیل شده است که در نهایت سبب می شوند در کنار هم کار شیار زنی به بهترین نحو انجام گیرد. در ادامه اجزاء آن را توضیح خواهیم داد.

آرمیچر بالشتک: یکی از قسمت های مهم شیارزن بوده که وظیفه آن چرخش صفحه است.
تیغه: برای ایجاد شیار، از تیغه استفاده می شود و تیغه اصلی برای شیارزن تیغه گرانیت بر است.برای شیار زدن انواع متریال ها می توان از تیغه های دیگر استفاده
صفحه محافظ: برای ایمنی کاربر صفحه محافظ را روی دستگاه نصب می کنند تا بر اثر چرخش تیغه و یا پرتاب آن  کاربر آسیب نبیند.
شفت: برای نگه داشتن تیغه از این قطعه استفاده می شود.

تفاوت شیارزن تک تیغ و شیارزن دو تیغ چیست؟

مکانیزم شیارزن ها به دو صورت تک تیغ و دو تیغ است. تفاوت آن ها این است که شیارزن دو تیغ قابلیت تنظیم ابعاد برش را دارد و می تواند برش را در اندازه و ابعاد دلخواه تنظیم نمایید. امروزه برخی از شیارزن های جدید می توانند در طی برش گرد و غبار را جمع آوری کنند و از نشانگر لیزری برای دقت بیشتر در برش نیز استفاده می کنند.

انواع شیارزن کدامند؟

شیارزن ها دسته بندی مشخصی ندارند و با توجه با نیاز تیغه ها تغییر می کنند با این حال در زیر به صورت دسته بندی توضیح داده ایم

شیارزن دیوار

شیارزن های دیوار معمولا از لحاظ ابعاد، کوچک تر از نوع شیارزن کف هستند می توانید برای کار کابل کشی یا لوله گذاری از این نوع شیارزن استفاده کنید در مرحله اول روی دیوار و کف خط کشی کرده و دستگاه را در جهت خط کشی حرکت دهید.

 

شیارزن باغبانی

این ابزار معمولاً برای کار گذاشتن لوله های آب در کنار زمین باغبانی استفاده می شود.

از این شیارزن برای عبور و لوله گذاری آب استفاده می شود که می توان روی سطوح سنگی و یا بتنی کنار باغچه شیار ایجاد کرد. همچنین از شیارزن می توان برای علامت گذاری کاشت و کشت محصول نیز استفاده کرد.به یاد داشته باشید جنس تیغه ها در هنگام برش سطوح سنگی باید از نوع الماسه باشد تا در هنگام برش مشکلی رخ ندهد.

شیارزن برق کشی ساختمان

از شیارزن می توان برای علامت کشی خطوط ، شیار یا شکاف زدن جهت انتقال کابل ،سیم کشی و لوله های خورطومی  بر روی دیوار یا کف سیمانی استفاده نمود بیشترین و اصلی ترین استفاده که از ابزار شیارزن می شود برای کارهای برقکاری بوده و در بازار نیز با این کاربرد شناخته شده است.

شیارزن نجاری

از این شیارزن برای برش انواع چوب استفاده می کنند و همچنین برای ایجاد شکاف بعضی اتصالات چوبی کاربرد دارد همچنین با شیارزن نجاری می توان روی ام دی اف نیز شیار ایجاد کرد. تیغه های شیار زن چوب ضخامت بیشتر بوده و دندانه های ناموزن دارد.

شیارزن بتن

با این نوع دستگاه می توان روی بتن شیار زد برای انجام این کار از تیغه های مناسب الماسه استفاده می شود.

شیارزن سرامیک

جنس تیغه های شیارزن سرامیک از فولاد الماسه است و از این نوع  شیار زن برای ایجاد شیار روی سطوح سرامیکی استفاده می شود. همچنین از این دستگاه می توان برای دیگر سنگ ها برای مثال مرمر و کاشی نیز استفاده نمود وتوجه داشته باشید هنگام کار باید تیغه در حال چرخش با ریختن آب روی آن خنک نگه دارید.

شیارزن آسفالت

شیارزن آسفات که به آن شیارزن زمین هم گفته می شود برای شیار زدن روی زمین که به صورت آسفالت است کاربرد دارد.

مزایای دستگاه شیارزن چیست؟

اکثر شیارزن ها قابلیت تنظیم پهنا و عمق برش را دارند که باعث دقت و تسلط کاربر خواهد شد.
کاربر در طولانی مدت به دلیل استفاده خاصیت دسته D شکل ارگونومیک خسته نمی شود.
در هنگام عملیات برش، ذرات گرد و غبار را خارج می کند.
موتور دستگاه شیارزن دارای بالشتک و آرمیچر استاندارد است.
برای طول عمر بالا، نیاز است قطعات آن ضد غبار شود.
بدنه شیارزن یک قاب کوچک داشته که می توان ابزار را محکم به دیوار فشار داد.
شیارزن ها با دیسک هایی به قطر ۱۱۵ تا ۲۳۰ میلی متر می توانند کار کنند به یاد داشته باشید انتخاب قطر به عمق شیار و متریال شما نیز بستگی خواهد داشت.
جالب است بدانید سرعت شیار زن ها دو برابر از دستگاه های فرز بیشتر است و استفاده از آنها باعث صرفه جویی در وقت و زمان می شود.

نحوه کار با دستگاه شیارزن چگونه است؟

استفاده از شیارزن راحت است در ابتدا باید بدانید که تیغه شیارزن در هنگام روشن شدن دستگاه، در جهت عقربه های ساعت می چرخد تا حرکت رو به جلوی دستگاه روان انجام شود.

سپس سطح مورد نظر خود را انتخاب کرده، شیارزن را به برق متصل کنید و دکمه روشن را فشار آرامی دهید. در مرحله بعدی، تیغه شروع به حرکت خواهد کرد. و در نهایت دستگاه را به آهستگی و با فشار کم می توانید از بالا به پایین حرکت دهید تا کار برش انجام شود.

نکات مهم در خرید شیارزن چیست؟

دستگاه شیارزن باید طراحی ارگونومیک و استاندارد داشته باشد و یکی از نکات مهم هنگام خرید این دستگاه است.
خدمات پس از فروش و گارانتی داشته باشد
مهم ترین نکته در هنگام خرید شیارزن توان و قدرت آن است هر چقدر قدرت شیارزن بالا باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
سرعت شیارزن باید به صورتی باشد که بتوان به راحتی از دستگاه استفاده نمود.
بیشتر شیارزن ها یک محفظه ضد گرد و غبار دارند که از ورود گرد و غبار به دستگاه جلوگیری کرده و طول عمر و کارایی شیارزن را بالا می برد.
اندازه و ابعاد شیارزن تأثیر مستقیم در قطر صفحه برش یا دیسک دارد. بزرگترین سایز این دیسک ها، ۲۳۰ میلی متر است که برای فعالیتهای ساختمانی کاربرد دارد.

نکات ایمنی در کار با دستگاه شیارزن

1.     به دستگاه زیاد فشار نیاورید زیرا باعث کاهش عملکرد آن می شود بنابراین به آن استراحت دهید.

2.     توجه داشته باشید حرکت تیغه مخالف کاربر باشد هنگامی که حرکت کاربر از پایین به بالا است، تیغه باید در خلاف عقربه های ساعت حرکت نماید.

3.     به یاد داشته باشید اگر شیارزن شما محفظه جذب گرد و غبار ندارد، حتماً از ماسک استفاده کنید و می توانید قبل از برش با پاشیدن آب سطح کار را خیس نمایید.

4.     توجه داشته باشید برای کار با شیارزن از عینک محافظ و دستکش ایمنی استفاده نمایید

5.     اگر شیارزن فاقد محافظ استارت مجدد، فاقد کلید تعویض دیسک و … است، هنگام تعویض تیغه از خاموش بودن دستگاه اطمینان پیدا کنید.

6.     در هنگام خاموشی شیارزن و شروع مجدد آن، مراقب کنترل سرعت باشید.

7.     توجه داشته باشید هر تیغه و مدل شیار زن برای جنس و برش قطعه مشخصی کاربرد دارد و نمی‌توان از یک صفحه برای همه کاربری‌ها استفاده کرد.

8.     برای کار با شیارزن می توانید از لیزر، خط کش، ماژیک و مارکر برای پیش نمایش و خط راهنمای برش شیار استفاده نمایید.

9.     در شیارزن هایی که دارای پمپ آب پاش هستند، جهت برش و کار با شیارزن را رعایت کنید تا آب به سمت موتور و بخش های برقی دستگاه پاشش نداشته باشد.

تیغه های شیارزن عمر مفید داشته و بعد از مدتی باید تعویض شوند و اما در بعضی مدل‌ها توان تیز شدن دارند. از استفاده تیغ کند اجتناب نمایید.

بهترین برند شیارزن دیوار چیست؟

امروزه شرکت های داخلی و خارجی زیادی دستگاه شیارزن تولید می کنند. از محبوب ترین شرکت های تولیدکننده دستگاه شیارزن می توان شیارزن گریتک، ماکیتا، دیوالت، کرون، توسن، رونیکس، دی سی ای، اکتیو، پوکا، آنکور، محک، کرون، و … نام برد.

قیمت شیارزن

شما کاربران گرامی می توانید جهت اطلاع از قیمت شیارزن و یا همچنین اطلاع از نحوه خرید آن به سایت فرهان ابزار مراجعه کرده و کالای خود را خریداری کنید.

جمع بندی

در این مطلب از فرهان ابزار با دستگاه شیارزن آشنا شدیم و انواع شیارزن را بررسی کردیم همچنین کاربرد شیارزن را توضیح داده و اکنون می توانید با توجه به این توضیحات بهترین شیارزن را برای کار خود خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *