معرفی ابزار آلات

معرفی و مقایسه کارواش ذغالی و دینامی

کارواش دینامی بخریم یا کارواش ذغالی

کارواش دینامی بخریم یا کارواش ذغالی؟

هنگامی که کلمه کارواش را می شنوید ناخودآگاه به یاد کارواش های که برای شست شوی خودرو هستند؛ می افتید اما باید بدانید دستگاه کارواش وسیله ای است که می توانید آن را برای خانه نیز تهیه کنید. انواع کارواش ها بسیار گوناگون هستند این تفاوت ها در قدرت موتور، نوع موتور، ابعاد دستگاه و… می باشد. بعد از آن شاید این سوال موقع خرید برایتان به وجود بیاید کارواش ذغالی بهتر است یا دینامی؟ در جواب این سوال ابتدا باید با کارواشهای دینامی و ذغالی و ویژگی های آن ها آشنا شوید و سپس بررسی کنید که کدامیک از این دستگاه ها مورد نیاز شما است.  کارواش ها انواع و مدل های متفاوتی دارند به همین دلیل در این مقاله سعی داریم تا شما را با تفاوت کارواش دینامی با ذغالی که دو مدل از اصلی ترین کارواشها می باشند، آشنا کرده تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین شما می توانید از کارواش های موجود در فروشگاه ابزار یراق فرهان ابزار در بخش خرید کارواش دیدن کنید.

موتور دینامی چیست؟

دینام کاربرد بسیاری دراستفاده از خودرو ها دارد.می توان موتور های دینامی را با توجه به منبع تغذیه به دونوع موتور القایی تک فار و موتور القایی سه فاز دسته بندی نمود و در تعداد سیم پیچ ها و اجزای داخلی تفاوت های جزیی نیز با یکدیگر دارند.دینام ها اجزای گوناگونی دارند که شما برای درک بهتر عملکرد آن ها در کارواش ها باید اجزای آن را بشناسید.

استاتور :

استاتور یکی از قسمت های مهم دینام می باشد که به آن بالشتک نیز می نامند و از دو قسمت هسته و سیم پیچ ها ساخته شده است. در قسمت هسته چندین لایه آهنی نازک شیار دار و عایق شده توسط پرچ یا خار روی هم قرار گرفته و شکل یک حلقه دایره ای شکل توخالی را ایجاد می نماید که دسته سیم پیچ ها درون آن حلقه جای گذاری شده است. سیم پیچ ها نیز از جنس مس یا الومینیوم بوده که به صورت دسته ای در لابه لای شیار های هسته پیچیده خواهند شد.هر دسته از سیم پیچ ها در سه یا چهار نقطه به یکدیگر متصل شده و به طور کلی تعداد سیم پیچی ها و جنس آن ها در هر دسته باعث ایجاد تنوع در موتور های دینامی می شود.

استاتور

روتور :

روتور را با نام دیگرش به نام آرمیچر نیز می نامند که یک قطعه مغناطیسی به حساب می آید و در مرکز دینام قرار خواهد گرفت که وظیفه اصلی آن نیز تولید انرژی مغناطیسی می باشد. روتور شامل یک محور اصلی بوده که به آن شفت می گویند و عمدتا از جنس فولاد است و هم چنین یک پوسته ی آهنی که به صورت تکه های مستطیلی روی محور اصلی قرار خواهد گرفت. در بسیاری از آرمیچر های موتورهای القایی سیم پیچی وجود نداشته و به صورت هسته ای می باشد.

روتور

رگلاتور:

یکی دیگر از قسمت ها در موتور دینامی رگلاتور بوده که کارآن کنترل جریان ورودی به آرمیچراست.به طور کلی توان الکتریکی که استاتور تولید می کند وابسته به نیروی مغناطیسی تولید شده توسط ارمیچر می باشد و کنترل جریان ورودی به ارمیچر یا همان روتور تاثیر غیر مستقیم در توان خروجی دستگاه دارد.

واحد یکسو کننده:

نام دیگر این واحد دیود است که جریان خروجی متناوب استاتور ( جریان AC ) با عبور از این دیود ها به جریان ثابت DC تبدیل خواهد شد. تعداد دیود های به کار برده شده در دینام ها تفاوت دارد و به تعداد خروجی ها از استاتور وابسته می باشد.

به دلیل عبور جریان با دمای بالا ،دیود ها روی صفحات خنک کننده هیت سینک نصب خواهند شد.

موتور ذغالی :

همان طور که از نام این موتور مشخص می باشد به موتور هایی که دارای ذغال می باشند موتور ذغالی می نامند. موتور های ذغالی شباهت بسیاری به موتور های القایی داشته اما تفاوت هایی نیز دارند یکی از این تفاوت ها مرتبط با روتور یا ارمیچر می باشد به طوری که در مدل ذغالی ارمیچر دارای سیم پیچی می باشد، در صورتی که آرمیچر موتورهای دینامی بیشتر به صورت هسته ای بوده  و همچنین کموتاتور یکی از اجزایی می باشد که فقط در موتورهای ذغالی وجود دارد و به وظیفه اصلی کموتاتور یا کالکتور همان انتقال جریان بین قسمت ثابت و متحرک به کمک ذغال و تغییر جهت جریان خروجی روتور می باشد.

نحوه عملکرد موتور دینامی (القایی) در کارواش

کارواش از اجزای متفاوت شامل موتور ، پمب آب ، نازل، شلنگ فشار قوی و…. تشکیل شده است . وظیفه موتور در کارواش به حرکت درآوردن پمب آب می باشد و زمانی که از موتور دینامی در کارواش استفاده می شود جریان AC پس از عبور از استاتور تبدیل به نیروی الکترومغناطیس شده و سپس بر اثر میدان های متقابل روتور و استاتور ، روتور شروع به چرخش می کند و موتور دستگاه شروع به کار کرده و در نهایت انرژی الکتریکی موجب حرکت مکانیکی خواهد شد تا فشار آب خروجی افزایش یابد.

نحوه عملکرد موتور ذغالی (براش) در کارواش

اکنون اگر بخواهیم نحوه عملکرد موتور های ذغالی را در کارواش ها توضیح دهیم به این ترتیب است که جریان مستقیم از طریق ذغال به روتور منتقل خواهد شد که همین موضوع باعث تماس مستقیم ذغال با روتور درحال چرخش شده و مشکلات زیادی از جمله افزایش اصطکاک ، جرقه الکتریکی و… را ایجاد می نماید.

ساختار موتور کارواش

تفاوت کارواش ذغالی و دینامی

مزایای کارواش ذغالی

  • هزینه تعمیر پایین
  • وزن سبک و قابل حمل
  • معروف به کارواشهای یونیورسال
  • نسبت به مدل دینامی قیمت پایین تراست
  • مناسب در مصارف خانگی و کارهای معمولی
  • میزان استهلاک بیشتر نسبت به مدل دینامی
  • تعویض ذغال حداقل یک بار در سال با قیمت بسیار پایین
  • میزان صدای بالاتر نسبت به مدل دینامی به دلیل استفاده از ذغال

مزایای کارواش دینامی

  • طول عمر و دوام بالاتر
  • وزن سنگین
  • مناسب در مصارف صنعتی و خانگی
  • قیمت بالا نسبت به مدل ذغالی
  • صدای کم نسبت به مدل ذغالی
  • مناسب برای کارهای طولانی مدت
  • معروف به کارواشهای القایی و اینداکشن
  • میزان استهلاک کم با توجه به مدل ذغالی

همان طور که گفته شد، کارواشها از نظر موتوری به دو نوع ذغالی و دینامی دسته بندی می شوند و با توجه به مطالب گفته شده موتورهای دینامی دارای مزایای بیشتری نسبت به موتورهای ذغالی هستند. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر یک از این مدل ها برای مصارف خاصی طراحی شده  و می بایست در موقعیت های مناسب از آنها استفاده نمود.

تفاوت موتور دینامی با موتور ذغالی

در این بخش  از مطلب به بررسی کلی موتورهای دینامی و موتروهای ذغالی پرداخته شده و مزایا و معایب هر یک به طور اجمالی شرح داده شده است:

موتورهای دینامی(Induction Motors)

طول عمر بیشتری دارند.

به دلیل استفاده از پلاتین لرزش و صدای کمتری خواهند داشت.

با استفاده از میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط استاتور به چرخش در می آیند.

موتورهای ذغالی(Universal Motors)

به دلیل استفاده از ذغال لرزش و صدای بیشتری دارند.

میدان مغناطیسی دوار حول هسته اصلی شکل می گیرد.

میدان دوار توسط آرمیچر و بالشتک ایجاد می شود که هر دو سیم بندی شده اند.

ذغال، باعث ایجاد جرقه شده و در نتیجه عمر کلی موتور را کاهش خواهد داد.

می توان گفت اولین تفاوت کارواش ذغالی با کارواش دینامی ، عملکرد متفاوت موتور این دو واترجت است. موتور کارواش دینامی یکی از پرمصرف ترین انواع موتورها می باشد که در دونوع تک فاز و سه فاز در دستگاه ها کاربرد دارد. برای مثال در موتورهای کولرآبی و یا لباسشویی از موتور دینامی استفاده می شود . اما موتورهای ذغالی به دلیل استفاده از ذغال لرزش از صدای بیشتری داشته و استفاده از ذغال باعث ایجاد جرقه شده و این جرقه ها عمر موتور را کاهش خواهد داد .

موتورهای القایی در صنعت زیاد استفاده می شود و این موتورها بر اساس یک استاتور stator   و یک محور چرخنده روتور عمل می کند .

تفاوت کارواش دینامی با کارواش ذغالی

کارواش هایی که با موتور القایی و یا همان دینامی کار می کنند بدون شک عملکرد بهتری نسبت به کارواش با موتور ذغالی داشته و از نظر طول عمر نیز ، کارواش القایی نسبت به کارواش ذغالی  طول عمر بیشتری دارد .

کارواش دینامی از سنگین تر از کارواش ذغالی است.

توان و قدرت خروجی کارواش ذغالی نسبت به کارواش دینامی کم تر بوده و برای کارواش های قدرتمند 150 بار از موتورهای القایی مورد نیاز است .

کارواش ذغالی نسبت به کارواش دینامی از قیمت پایین تری برخوردار بوده و به عنوان کارواش خانگی ارزان نیز نام برده می شود و به دلیل قیمت پایین تر طرفداران بسیاری دارد .

کارواش دینامی در مصارف صنعتی و خانگی کاربرد دارد اما کارواش ذغالی بیشتر برای مصارف معمولی خانگی استفاده می شود .

کارواش ذغالی صدای بیشتری را نسبت به کارواش دینامی ایجاد می کند به همین دلیل  طول عمر کم تری نسبت به کارواش دینامی دارد .

کارواش ذغالی استهلاک زیادی نسبت به کارواش دینامی دارد .

توجه داشته باشید به دلیل خورده شدن ذغال در کارواش های ذغالی باید حداقل هر یکسال یکبار ذغال آن تعویض کرده که خود هزینه برتر از کارواش دینامی می باشد .

با توجه به مطالبی که درباره تفاوت کارواش دینامی با کارواش ذغالی شرح داده شد اکنون کارواش خانگی مناسب را می توانید بر اساس نیاز خود انتخاب و خریداری نمایید برای مثال اگر برای شستشو خودرو نیاز به کارواش مناسب دارید می توانید از دستگاه کارواش دینامی و یا ذغالی با خروجی 120 بار استفاده کنید . برای تمیزکاری روی بام و یا موتورخانه به یک کارواش قابل حمل ضعیف تر با خروجی 80 بار نیاز خواهید داشت اما به یاد داشته باشید برای تمیز کاری کف کارخانه و سالن های بزرگ کارواش دینامی با خروجی 160 بار مناسب می باشد زیرا کارواش دینامی 160 بار از قدرت بیشتری برای تمیز کاری فضاهای بزرگ برخوردار هستند

جمع بندی

هنگامی که می خواهید به مقایسه کارواش ذغالی با دینامی بپردازید باید دررابطه با ساختار داخلی آن ها اطلاعات داشته باشید.ما سعی کردیم در ابتدای مقاله اطلاعات مفیدی را در رابطه با ساختار داخلی آن ها در اختیار شما بگذاریم این اطلاعات مرتبط با نوع موتور داخلی آن ها بوده که در دو نوع موتور های دینامی و ذغالی است. سپس در رابطه با نحوه عملکرد این دو نوع موتور در کارواش ها توضیح دادیم تا به راحتی تفاوت کارواش های دینامی با ذغالی را درک کنید و بتوانید این دو نوع کارواش را مقایسه کنید و یکی از آن ها را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.