چکش های تخریب چیست؟
فعالیت های پروژه مبتنی بر ساخت و ساز شامل مقدار قابل توجهی حفاری و تخریب بتن است. ابزارهای برقی مختلفی در بازار موجود است که انتخاب ابزار مناسب را به یک کار دلهره آور تبدیل می کند. در اینجا ما به شما کمک می کنیم تا انواع چکش های تخریب را بشناسید و چکش تخریب مناسب را برای فعالیت ساختمانی خود انتخاب کنید.
چکش تخریب یکی از ابزارهای برقی است که به طور خاص برای تخریب سازه طراحی شده است. به چکش کوبنده نیز معروف است. ابزارهای چکش تخریب به اندازه کافی قوی هستند که می توانند مواد مختلف مانند دیوارهای چوبی، سطوح بتنی و کف کاشی را تجزیه کنند. این ابزارهای قدرتمند می توانند انرژی ضربه بالایی را در منطقه خاص داشته باشند و برای کارهای تخریب مفیدتر هستند.
انواع چکش تخریب
چکش های تخریب به طور کلی به موارد زیر طبقه بندی می شوند:
الف) چکش های پنوماتیکی
ب) چکش های هیدرولیک
ج) چکش های الکتریکی
چکش های تخریب پنوماتیک: چکش های تخریب پنوماتیک ابزارهای الکترومغناطیسی قوی هستند که برای شکستن روسازی ها، سنگ و بتن کامل می شوند. این چکش ها شباهت عجیبی به چکش های جک دارند.
چکش های تخریب هیدرولیک: چکش ها و شکن های تخریب هیدرولیک قدرت ضربه سخت و انعطاف پذیری را با سهولت استثنایی ترکیب می کنند. این چکش ها دارای نرخ ضربه بالایی هستند که به شما امکان می دهد مواد را به سرعت تخریب کنید.
چکش های تخریب الکتریکی: چکش های تخریب الکتریکی با برق کار می کنند و برای بریدگی و شکستن سوراخ ها در مواد مستحکم تر مانند بتن مناسب هستند.
نکاتی که هنگام خرید چکش تخریب باید رعایت کنید:
برای به دست آوردن حداکثر خروجی از چکش تخریب، باید از ویژگی های خاصی که بر عملکرد چکش های تخریب تأثیر دارد، آگاه باشید. بنابراین از این راهنمای خرید چکش تخریب می توانید استفاده کنید.
اندازه: اندازه چکش تخریب نقش حیاتی در ارائه عملکرد قدرتمند برای کارهای سنگین دارد. اگر می توانید کار خود را با یک چکش تخریب کوچکتر انجام دهید، آن را دنبال کنید. چکش های تخریب کوچکتر ابزارهای برقی جمع و جور و قابل حملی هستند که می توانند بدون هیچ زحمتی در هر مکانی حمل شوند.
وزن: چکش های تخریب الکتریکی با وزن بیش از 20 کیلوگرم می توانند دست و پا گیر شوند. اما اگر این چکش ها به صورت عمودی کار کنند، وزن مشکلی ایجاد نمی کند. توصیه می شود چکش های تخریب سبک وزن کمتر از 20 کیلوگرم را انتخاب کنید تا در حین کار با این ابزارها برای مدت طولانی دچار خستگی نشوید.
اسکنه/قطعات: چکش های تخریب را با تکه های ساقه SDS انتخاب کنید که به شما امکان می دهد بدون سفت کردن چاک کمی داخل آن بلغزید. اگون ، بوش ، و ماکیتا با ساقه های SDS عرضه می شوند و به شما انعطاف پذیری برای استفاده از بیت های مختلف را می دهند.
برخلاف چکش های دوار، چکش های تخریب را نمی توان برای حفاری استفاده کرد زیرا هیچ حرکت چرخشی برای مته وجود ندارد. چکش های تخریب انرژی ضربه بالایی را بر روی مواد سختی مانند بتن وارد کرده و آنها را تجزیه می کنند. اگر پروژه شما نیاز به حفاری دقیق دارد، چکش های چرخشی را انتخاب کنید. آنها بهترین ابزار برای کارهای حفاری دقیق هستند. چکش های تخریب گران هستند، و بنابراین منطقی است که قبل از خرید چکش تخریب، نیاز پروژه خود را با احتیاط ارزیابی کنید.
امکانات چکش تخریب
ابزار قوی با محافظت بیشتر در برابر گرما و گرد و غبار – افزایش طول عمر و کاهش هزینه های تعمیر
وزن کم و طراحی جمع و جور برای حمل آسان
نسبت عملکرد عالی به وزن – بنابراین یک تخریب شکن قدرتمند دریافت می کنید که استفاده از آن بسیار خسته کننده تر است
برنامه های کاربردی
حفاری روی دیوارهای بتنی و بنایی
ایجاد کانال در بتن و بنایی جهت نصب لوله و کابل
خرد کردن سبک و حذف کاشی
تخریب دیوار سبک
بهترین برند چکش تخریب
از بهترین مارک چکش تخریب میتوان به چکش تخریب رونیکس ، چکش تخریب بوش ، چکش تخریب نک ، چکش تخریب توسن ،چکش تخریب هیوندای ، چکش تخریب متابو ، چکش تخریب AEG و چکش تخریب ماکیتا اشاره نمود. برای خرید چکش تخریب در رشت و انواع بتن کن به دسته بندی مرتبط در فروشگاه فرهان ابزار مراجعه کنید.
دریل بتن کن چیست و چه کاربردهایی دارد؟
دریل بتن کن همانطور که از اسم آن مشخص است از دو جز دریل و بتن کن ساخته شده است. این ابزار از نام دریل که پیداست که جهت سوراخکاری انواع سطوح با متریال مختلف اعم از بتن دیوار آهن آلومینیوم و سایر فلزات استفاده شده است. از بخش بعدی نام این وسیله یعنی بتن کن نیز که با توجه به نوع استفاده آن نام گذاری شده است جهت کنده کاری در سطخ های گوناگون دیوار با متریال هایی به عنوان مثال کاشی سرامیک گچ آجر بتن استفاده می شود. برای پاسخ به این سوال ” دریل بتن کن چیست ” همراه فرهان ابزار باشید.
چکش تخریب که با نام هایی نظیر پیکور، دژ بر، چکش برقی و… نیز مورد خطاب قرار می گیرد جهت تخریب کردن موارد ساختمانی اعم از دیوار، سقف و کف مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به نوع سطح مورد تخریب و میزان آن این وسیله سایزهای مختلفی برای کارایی بهتر و هزینه برای خرید آن خواهد داشت.
تفاوت دریل بتن کن و چکش تخریب چیست؟
در این بخش به طور مختصر به چکش تخریب پرداخته شد زیرا بخش بتن کن از دستگاه دریل بتن کن کارایی مشابهی با چکش تخریب دارد. البته توجه داشته باشید سیستم طراحی و داخلی و تفاوت های نیز دارند. زیرا این طراحی آنها به گونه ای می باشد که خریدار به هنگام انتخاب دستگاه حتما باید با توجه به میزان سطح قابل تخریب و نوع متریال سطح و هزینه مد نظر برای این کار دستگاه و ابزار مورد نیاز را تهیه کند.
ساختار مانلا متفاوت در طراحی چکش تخریب و بتن کن ولی کارایی و ظاهر نسبتا مشابه سبب شده تا خریداران موقع انتخاب این دستگاه دچار اشتباه و تردید شوند و یا پس از خرید وسیله کارایی مورد نظر را نداشته باشد؛ لذا در این مقاله به این موضوع پرداخته می شود.
طراحی داخلی چکش تخریب بصورت پیستونی می باشد و انتقال قدرت به سر قلم که در دستگاه قرار می گیرد به صورت مستقیم صورت می گیرد. این انتقال قدرت بصورت ضربه ای میباشد که در اثر عقب و جلو شدن پیستون داخل دستگاه به قلم منتقل می شود. سیستم داخل چکش ها به دو صورت روغنی و گریسی جهت روانکاری داخلی و انتقال قدرت است. از چکش های گریسی هم می توان به صورت افقی برای تخریب دیوار ساختمان و معادن استفاده کرد و هم می توان بصورت ایستاده و عمودی جهت کلیه کف ها استفاده کرد. این در صورتی است که از چکش های تخریب روغنی تنها بصورت عمودی یا ایستاده می توان استفاده کرد. نکته ای که خریداران به هنگام خرید چکش تخریب به اصطلاح سایز های 14 الی 20 کیلوگرم باید به آن ها دقت نمایند.
طراحی داخل بتن کن ها بر اساس آرمیچر و نوع چرخشی می باشد؛ یعنی آرمیچری که برای بخش دریل دستگاه مورد استفاده است از طریق انتقال قدرت چرخشی وتبدیل آن به قدرت ضربه ای مستقیم به سر قلم عمل می نماید.
نکته بسیار مهم در تفاوت ساختار این دستگاه است که نباید از دریل های بتن کن حتی در سایز های بزرگ و قدرت بالا برای کنده کاری استفاده شوند. به بیان ساده تر دریل های بتن کن عمدتا برای سوراخ کاری طراحی شده است چرا که سیستم داخلی آنها همانطور که گفته شد آرمیچری بوده و دارای نیروی چرخشی می باشد. باید توجه داشت که مورد استفاده آنها حتما باید بر اساس طراحی آنان باشد؛ البته بخش بتن کن آن هم قطعا باید مورد استفاده قرار گیرد ولی توجه به این است که مثال عمده استفاده آن یعنی 80 درصد استفاده از این دستگاه باید برای سوراخکاری و در هنگام نیاز برای مثال هنگام برخوردن به قطعات سنگی دیوار یا برخوردن به بخش سختی از سطوح در 20 درصد مواقع که این بخش بر روی دستگاه طراحی شده است استفاده می شود.
حالت کاری بتن کن
بتن کن با ایجاد نیروی چکشی کار میکند. ولی مکانیزم ایجاد نیروی چکشی در آن بر خلاف بتنکن که بر اساس حرکت پیستون کار میکند، بر اساس حرکت دو دیسک بادامک شکل روی هم طراحی شده است.
همانطور که اشاره شد، دستگاه های بتن کن برای ایجاد حرکت چکشی از مکانیزم بادامکی استفاده می نمایند. این مکانیزم را میتوان به دلخواه فعال و غیرفعال نمود که این ویژگی سبب میشود دستگاه بتواند در سه حالت زیر کار کند:
- حالت دورانی: در این حالت مکانیزم چکشی غیرفعال می شود و میتوان از دستگاه به عنوان یک دریل معمولی استفاده نمود.
- حالت چکشی همراه با دوران: در این حالت هم حرکت دورانی و هم مکانیزم چکشی دریل فعال می باشد. این حالت همان حالتی ی باشد که دستگاه از ابتدا برای آن طراحی شده و امکان ایجاد سوراخهای بزرگی را در مواد مختلف برای کاربر فراهم می سازد.
- حالت چکشی: در این حالت مکانیزم چکشی فعال بوده و حرکت دورانی غیرفعال خواهد شد. در این حالت میتوان با سوار کردن قلم های مختلف روی دستگاه، از آن برای کارهای تخریبی سبک نیز استفاده نمود.
هچنین بیشتر بتن کن ها فقط میتوانند در دو حالت قبلی کار کنند و حالت چکشی بدون دوران بیشتر در بتن کن های قوی دیده میشود.
آشنایی با بخشهای تشکیلدهندهی یک دریل بتن کن
این ابزار کاربردی مانند هر سیستم دیگری از بخشهای مهمی تشکیلشده که شناخت آنها میتواند به رفع اختلال و اشکالی در ساختار آنها کمک نماید؛ بنابراین بخشهای متفاوت این نوع از دریلها به شرح زیل است:
۱. موتور دریل
همه ما می دانیم موتور یک وسیله، قلب تپندهی یک وسیله است. درواقع موتور دریل تعیینکنندهی سرعت و قدرت یک دریل است. بهطورکلی موتورها در دو نوع ساده و گیربکسی موجود هستند اما موتورهای گیربکسی امکانات بیشتری دارند که این موارد شامل قابلیت تنظیم سرعت، تغییر گشتاور و جهت چرخش می باشد. لازم به ذکر است که نوع دیگر موتورها علاوه بر چرخش، قابلیت چکشی و ضربه زدن به سطوح را خواهند داشت. این ضربات در موتورهای با قدرت مختلف، گوناگون بوده و با نرخ ضربه در دقیقه شناخته میشود. میزان قدرت موتور دریلها برحسب وات سنجیده شده است که این اندازه از حدود ۲۰۰ وات شروعشده و بالا بودن این عدد به مفهوم قدرت بالاتر دستگاه می باشد.
۲. سهنظام
بعد از موتور، سهنظام مهمترین بخش یک دریل میباشد. سهنظامها بر اساس نصب مته به دودسته تقسیم شده اند که شامل بخش آچارخور و خودکار می باشد. در مدل آچارخور، برای هر بار تعویض مته به آچار مخصوص نیاز است؛ اما در نوع خودکار، با نیروی دست و چرخش، میتوان متهی دریل را عوض کرد. لازم به ذکر است که سهنظام 10 متداولترین نوع سهنظام است. منظور از این عدد، نصب مته یا سری پیچگوشتی تا اندازهی ۱۰ میلیمتری درون سهنظام می باشد. معموماً دریلهای معمولی کوچک، از این نوع سهنظام برخوردارند. نوع دیگر سهنظام شماره ۱۳ است که دریلهای بزرگتر از این نوع سهنظام ساخته شده اند.
۳. مته دریل
مته نیز به نوبهی خود مهم می باشد. این قسمت با سطوح مختلف تماس پیدا کرده و سوراخها را در اعماق متفاوت ایجاد می نماید. اگر سطحی که میخواهید دریل کاری را بر روی آن انجام دهید، چوبی، پلاستیکی و یا فلزی بود، حتماً باید از متهی فولادی استفاده نمایید؛ اما اگر سطح دریل کاری شما گچی، بتنی و سیمانی باشد، نیاز به متهی الماسِ دارید. بهطورکلی متههای الماسِ مقاومت بالایی دارند و برای ساخت آنها از ترکیبات کربنی استفاده شده است. همچنین لازم به ذکر است که انواع متههای فولادی نیز به همان اندازه پرکاربرد می باشد و از آلیاژ فولادی ساختهشدهاند.
انواع دریل بتن کن
نوع تقسیم بندی این دستگاه بر حسب وزن و نوع قلم گیر انجام شده و شامل موارد زیر می باشد:
بتن کن چهار شیار
ساختار این مدل به گونه ای است که می توان مته و قلم هایی به قطر 30 میلی متر را در آن قرار داد. قلم هایی که در این نوع بتن کن مورد استفاده قرار می گیرند نسبت به قلم های بتن کن 5 شیار، نازک تر و سبک تر می باشند.
قلم تخریب در دستگاه های بتن کن 4 شیار برای انجام تخریب های کم و محدود استفاده خواهد شد و برای انجام پروژه هایی که دارای تخریب بالایی می باشند، استفاده از این دریل ها توصیه نمی گردد.
بتن کن های 4 شیار با وجود وزن کم، از قدرت سوراخ کاری بالایی نسبت به دریل های چکشی برخوردار می باشند. اصولا از این نوع دریل به منظور سوراخ کاری مصالحی مانند، بتن، سیمان، آجر و گچ استفاده می شود.
بتن کن پنج شیار
در این مدل از مته و قلم هایی با قطری بیشتر از 34 میلی متر استفاده شده است. به نسبت نمونه چهار شیار، این دستگاه وزن سنگین تری دارد و این توانایی را دارد که در حین اجرای عملیات تخریب ضربه های قدرتمندی به محل وارد کند.
این مدل دارای سیستم میرایی لرزش نیز بوده که سبب دفع لرزش می شود و از انتقال آن به کاربر جلوگیری می نماید. این ویژگی از ایجاد خستگی در هنگام کار با دستگاه جلوگیری می کند.
مدل پنج شیار این دستگاه از قدرت بالایی برخوردار است. وجود مته گیر، امکان استفاده از آن را در سخت ترین فرآیندهای اجرایی امکان پذیر کرده است.
از آن جایی که وزن این دستگاه عموما بیش از 5 کیلوگرم می باشد، از یک سیستم کنترل سرعت در آن استفاده شده است. این سیستم امکان چرخش مته در 5 یا 6 وضعیت را فراهم می نماید.
به خاطر داشته باشید در هنگام استفاده از دریل بتن کن، از وارد کردن فشار زیاد بر آن جدا خودداری کنید، چرا که انجام این کار به دستگاه آسیب می رساند و طول عمر آن را کاهش خواهد داد. همچنین می تواند باعث کند شدن سر مته نیز شود.
مطلب پیشنهادی: بهترین مدل های دریل بتن کن – راهنمای خرید دریل بتن کن
آشنایی با برندهای معروف دریل بتن کن
در بازار انواع دریلهای بتن کن برندهای معروف و مهمی حاضر میباشد که ازجمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. دریل بتن کن دوو
می توان گفت یکی از بهترین مارک دریل بتن کن موجود در بازار دریل بتن کن دوو می باشد که در مدلهای چکش تخریب این برند میتوان به ویژگیهایی از قبیل وزن سبک که باعث میشود فرد بتواند انجام سوراخکاری در سقف را بهراحتی انجام داده، قدرت تخریب بالا که میتواند انجام عمل تخریب و سوراخکاری را با قدرت بیشتر انجام دهد، وجود سیستم قلم گیر چهار شیار استفاده از کلید ضد غبار و بلبرینگ ضد غبار برای مقابله با گردوغبار ایجاد شده در هنگام کار، طراحی بدنه دستگاه بهصورت ارگونومیک برای خوشدستی و راحتی در حین انجام کار و درنهایت استفاده از یه سری روکشهای مخصوص برای جلوگیری از لغزش دست اشاره نمود. توجه داشته باشید که برای راحتی انجام کار دستهگردان ۳۶۰ درجه نیز بر روی دستگاه تعبیه می باشد.
۲. دریل بتن کن بوش
برند آلمانی بوش که معمولا آن را برند معتبر لوازمخانگی میشناسیم، در حوزه ادوات فنی و صنعتی نیز یک برند قوی محسوب شده است. همچنین شاید جالب باشد بدانید که پرفروشترین ریل بتن کن بوش مدل GBH 2-26 DRE می باشد. همچنین منبع تغذیه این دریل برق است و قابلیت تنظیم سرعت و گردشبهراست و چپ را دارد.
۳. دریل بتن کن ماکیتا
و باز هم یکی دیگر از بهترین مارک دریل بتن کن موجود در بازار برند ماکیتا می باشد که برای انجام مصارف صنعتی بسیار موردتوجه کاربران قرارگرفته و در برخی مدلهای این دستگاه از وزن و ابعاد مناسب و همچنین قدرت بالا استفاده شده و دارای قابلیت کنترل سرعت نیز است. بهصورت کلی این دستگاه طوری طراحیشده که هم میتوان برای مصارف صنعتی و همچنین خانگی از آنها استفاده نمود نرخ ضربه در برخی مدلهای آن میتواند تا ۴۵۰۰ ضربه در دقیقه نیز برسد. از این ابزار میتوان برای انجام اهدافی مانند سوراخکاری در چوب فلز و بتن استفاده نمود.
۴. دریل بتن کن رونیکس
دیگر برندهای معروف و پرکاربرد برای دریل بتن کن، برند معروف رونیکس می باشد. در برخی مدلهای این دستگاه میتوان از وجود سه حالت سوراخکاری باقابلیت چکشی ، وضعیت سوراخکاری و نیز وضعیت تخریب استفاده نمود. بعضی دیگر از مشخصات فنی مدلهای گوناگون این دستگاه در برند رونیکس میتوان به وجود ولتاژ ۲۲۰ ابزار گیر چهار شیار سرعت گردش آزاد ۷۵۰ دور بر دقیقه است، نرخ ضربه ۲۶۰۰ ضربه در دقیقه و توان ۱۱۰۰ وات اشاره نمود. همچنین از موارد دیگر مطرحشده در رابطه با این برند میتوان به حملونقل آسان ایمنی بالا اشاره نمود.
۵. دریل بتن کن توسن
دریل بتن کن توسن به دلیل داشتن قابلیتهای نظیر طراحی ارگونومیک و نیز توانمندی و کیفیت بالا موردتوجه کاربران می باشد. این دستگاه باقابلیت انجام دو کار جز دستگاههای چندکاره می باشد همچنین لازم به ذکر است که یکی دیگر از ویژگیهای این محصول ماندگاری بالا و عمر مفید این دستگاه است.
نکات ایمنی در هنگام کار با دریل بتن کن
رعایت نکات ایمنی در هنگام کار با این دستگاه از نکات بسیار مهمی می باشد که باید به آن توجه نمود که شامل موارد زیر می باشد:
- قبل از شروع به انجام کار از عدم وجود هرگونه کابل و تاسیسات برق، آب و گاز اطمینان حاصل نمایید.
- کابل برق این دریل ها بزرگ می باشند و ممکن است در هنگام کار دست و پا گیر شوند.
- حتما از دسته کمکی استفاده کنید و تا حد امکان دریل را ثابت نگه دارید.
- استفاده از عینک ایمنی برای محافظت از چشم از نکات مهمی می باشد که باید رعایت کنید.
- در جهت کنترل بر روی دستگاه در هنگام استفاده هر دو دسته اصلی و جلویی را باید محکم نگه دارید.
- توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از این دستگاه به منظور سوراخ کردن سطوح، نیاز به وارد کردن فشار زیادی نمی باشد و فقط با اعمال فشار ملایم و ثابت می توانید این کار را انجام دهید.
- نحوه قرارگیری شما می تواند تعادل و تسلط شما را بیش تر نماید و ایمنی در هنگام کار را نیز بالا ببرد.