انبر قفلی (Vise Grips) یک نوع انبر است که می تواند برای نگهداری قطعات با شکل های متفاوت و یا پیچاندن پیچ هایی که نمی توان با آچار باز کرد، استفاده می شود. در ادامه مطلب با انواع انبر قفلی و کاربرد آن و همچنین بهترین برند انبر قفلی می پردازیم.
انبر قفلی چیست؟
جالب است بدانید انبر قفلی اولین بار در سال ۱۹۲۴ توسط ویلیام پترسون که یک آهنگر بود اختراع شد. انبر قفلی نوعی انبر بوده که بعد از بسته شدن آرواره های آن می تواند قفل شود. روی یکی از دستههای انبر قفلی پیچی وجود داشته که درجه باز شدن دهانه انبر قفلی را تنظیم می کند. روی دسته دیگر آن یک گیره استفاده شده که با فشردن آن قفل زبانهها باز خواهد شد. با استفاده از پیچ روی دسته، دهانه آن طوری تنظیم خواهد شد که کمی تنگتر از چیزی باشد که انبر در حالت عادی آن را می گیرد. با فشار دسته، دهانه انبر دور وسیله مورد نظر چفت شده و با بسته شدن کامل دستهها دهانه انبر نیز به طور کامل قفل خواهد شد.
توجه داشته باشید که میزان سفتی دهانه انبر به وسیله پیچ روی دسته می تواند کنترل شود و همچنین هر چه دهانه بستهتر باشد انبر سفتتر وسیله را می گیرد. به یاد داشته باشد بستن بیش از اندازه پیچ از بسته شدن دهانه انبر جلوگیری می کند و باید به اندازه مناسب آن را تنظیم نمایید.
کاربرد انبرقفلی چیست؟
با استفاده از انبر قفلی می توان برای نگه داشتن وسایل متفاوت و همچنین چرخاندن پیچ هایی که به دلیل رطوبت یا خوردگی نمیتوان آن را با آچار چرخاند، گرفتن مهره ها، هنگامی که با پیچ ها و مهره های فرسوده کار می کنید و ثابت نگه داشتن به وسیله انبرقفلی می توان آنها را باز کرد.
همچنین می توان برای نگه داشتن اشیا، برای فشرده کردن دو قطعه به یکدیگر استفاده نمود برای مثال گیره، آچار لوله گیر که برای نگه داشتن لوله است، با کمک انبرقفلی می توان اشیای کوچک را نیز به یکدیگر چسباند.
با توجه به قابلیتی که در انبر قفلی وجود دارد، می توانید نیروی خود را صرف چرخاندن امور کنید و احتیاجی به نگه داشتن آن نخواهد بود و به آسانی می توانید روی وسیله مورد نظر کار کرده و کارها راحت تر خواهد شد.
یکی از مزایای انبرقفلی، باز و بسته شدن آن بوده که به سرعت انجام می شود توجه داشته باشید هنگام کار با انبر قفلی فشار زیادی به انبر وارد نکنید.
انواع انبر قفلی
انبر قفلی را با توجه به این که کاربردهای مختلفی دارد به شکل های متفاوت ساخته و عرضه می شود در ادامه به انواع آن می پردازیم .
انبر قفلی دهانه صاف
یکی از انبر قفلی هایی که زیاد استفاده می شود دهانه صاف است . دهانه این انبر به صورت صاف و تخت بوده و جهت ثابت نگه داشتن اشیاء با سطح صاف مانند قطعات چوب و فلز بسیار مناسب است.
داخل پیچ تنظیم که به رنگ قرمز است یک حفره وجود داشته که در این حفره یک میله بلند قرار می گیرد که مانند یک اهرم عمل خواهد کرد. توجه داشته باشید در مدل های معمولی برای چرخاندن پیچ باید از دست استفاده نمایید ولی با اضافه نمودن این میله نیروی وارده افزایش می یابد و میتوان بیشتر و به راحتی انبر را سفت کرد.
انبر قفلی دهانه خم یا گرد
این انبر برای نگه داشتن اشیاء با سطح مدور استفاده شده و همچنین برای کار با لولهها، پیچ و مهره به طور معمول از این مدل انبر قفلی استفاده می شود.
انبر قفلی دهانه V
این مدل از انبر قفلی، ابزاری است که ترکیبی از دو مدل گرد و صاف است. به این معنی ک یک زبانه آن صاف و دیگری گرد است به همین دلیل به آن انبر قفلی با دهانه V می گویند. این انبر برای کار با هر دو نوع سطح صاف و مدور می توان استفاده کرد، اما دقت کنید به دلیل اینکه کاملا دایره یا تخت نیست برای نگه داشتن وسیله خیلی محکم نیست.
انبر قفلی دم باریک
با استفاده از انبر دم باریک می توان برای کار در فضاهای بسته استفاده نمود. قطر این انبر نازک بوده و همچنین زبانهها قدرت کمتری دارند، برای کارهای معمولی مناسب نیست و مقاومت انبر قفلی مدل تخت یا گرد معمولی را ندارد.
انبر قفلی دهانه بزرگ
این مدل انبر قفلی با دهانه بزرگ را می توان لولههای بزرگ و اشیاء مدور با قطر بالاتر را نگه داشت.
انبر قفلی دماغه طوطی
این مدل را به شکل خاصی طراحی کرده اند تا برای گرفتن پیچ و مهره و همچنین کار کردن با اشیاء که اشکال نا متعارف دارند مناسب باشد.
انبر قفلی C
از این انبر قفلی مانند گیره استفاده می شود و به طور معمول در جوشکاری برای نگهداری دو قطعه کنار هم استفاده می شود.
انبر قفلی جوشکاری
از انبر قفلی جوشکاری همانطور که از نامش پیداست برای جوشکاری استفاده می شود. این انبر برای نگهداری دو قطعه کنار هم کاربرد دارد. با توجه به اینکه فضای خالی زیادی بین زبانهها وجود دارد می توان به آسانی روی قطعه داخل انبر کار انجام داد، همچنین می توان در حین کار دید بهتری به دو قطعه داشت.
انبر قفلی زنجیری
این انبر می تواند دور هر نوع اشیاء با هر نوع شکل و طرحی، حتی وسایلی که هیچ انبری آن را نمی گیرد نیز چفت شود.
اجزای انبر قفلی چیست؟
· اهرم
· دسته متحرک
· دسته ثابت
· فک ثابت
· فک متحرک
· میله رابط
در مورد خرید انبر قفلی
در هنگام خرید انبر قفلی به یک سری نکات باید توجه کنید تا بهترین خرید را داشته باشید.
انبر قفلی مکانیزم قفل نیرومند داشته باشد.
فک ها به روش فورج یا آهنگری تولید شوند.
دقت کنید تعداد شیارهایی که در انبر دستی است میزان کیفیت این ابزار را نشان می دهد قبل از خرید فک ها را باز و بسته کنید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید.
همه قطعات باید از پوشش نیکل باشند
در آن از فولاد های خاصی که از استقامت و دوام بالایی داشته، استفاده شود برای مثال جنس انبر قفلی می تواند از کروم وانادیوم باشد.
یکی دیگر از موارد مهم روکش دسته انبر قفلی استتوجه داشته باشید دسته انبرهایی که پهن تر و سیلیکونی است ، خوش دست تر بوده و کار را راحت ترمی کند.
نوع انبر قفلی با توجه به کار خود مدل مناسب این ابزار را انتخاب کنید. برای مثال اگر با جسم دایره ای شکل کار می کنید، از انبرهایی که فک منحنی دارند استفاه کنید.
یکی دیگر از فاکتور ها انبر قفلی کیفیت بالای پیچ تنظیم کننده است.
در هنگام انتخاب انبر قفلی حتما به برند تولیدکننده دقت کنید و از فروشگاه های معتبر خریداری کنید.
بهترین برند انبر قفلی کدام است؟
انبر قفلی رونیکس، انبر قفلی ایران پتک، انبر قفلی جنیوس، انبر قفلی تاپ تول، انبر قفلی هنس، انبر قفلی توسن و … شما می توانید برای خرید انواع انبر از جمله انبر قفلی به دسته بندی انبر ها در فروشگاه فرهان ابزار مراجعه کنید.
جمع بندی
در این مطلب از فرهان ابزار به بررسی انواع انبر قفلی و برند آن پرداخته شد همچنین نکاتی مفید برای خرید این ابزار توضیح داده شد با استفاده از مطالب فوق می توانید، با توجه به کاربرد هر محصول بهترین خرید را داشته باشید امیدواریم مفید بوده باشد.شما می توانید نظرات خود را در مورد این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.